Sunt destinate răcirii și depozitării rapide a laptelui proaspăt refrigerat în fermele zootehnice imediat după muls, în punctele de cumpărare a laptelui proaspăt și întreprinderile de prelucrare a laptelui, pentru a-și păstra calitățile nutriționale și biologice originale și pentru a-și extinde faza bactericidă. Au o construcție tehnică maxim simplificată care asigură o operare ușoară și sigură. Sunt realizate din tabla de otel inoxidabil sau tabla de aluminiu destinate vaselor care vin in contact cu alimentele. Căzile sunt compacte și ocupă puțin spațiu.
Instalatia frigorifica este dotata cu o unitate ermetica de freon. Unitățile sunt încărcate cu agenți frigorifici aprobați. Cuvele pot fi folosite și pentru răcirea altor lichide alimentare și apă.
CARACTERISTICI TEHNICE
Oțel inoxidabil AISI – 304, 316
Tablou de bord automat
Mecanism de agitare / agitator / cu control automat
Atingeți pentru a întoarce 1 ¼
Izolație din vată minerală
Cap de spalare (in functie de cererea clientului)
Volumul de lucru – 200 ÷ 1000 litri
Interval de răcire +4 ÷ 0°C
Temperatura mediului de lucru +5 ÷ +32°C
Tensiune de alimentare – 220 V sau 380 V ±10% (în funcție de cererea clientului)
Frecvența curentă – 50 Hz sau 60 Hz (în funcție de cererea clientului)
Putere consumată – 0,4 ÷ 2,2 kW (în funcție de tipul căzii de baie)